top of page
image001-2.jpg
VIKING ALUMINIUMSBÅTER
Viking 440 kr. 33 600,-

Viking 500 kr. 44 900,-
Viking 440 – Aluminiumsbåt 14 fot
En robust og stabil båt, perfekt for norske forhold!

Solid, lett og vedlikeholdsfri.

Viking 440 er en stor og stabil 14 fots båt med et høyt fribord, og er CE-godkjent for 5 personer og 530 kg totallast.

Båtvekt er 80 kg. Max anbefalt motor 15 hk. Kort stamme.

Viking 440 er en stor,stabil og trygg 14 fots aluminiumsbåt. Båten er en fysisk stor 14 foter med et høyt fribord og v-bunnet skrog. Resultatet blir en veldig stabil båt hvor du ikke har følelsen av å sitte på vannflaten som i andre tilsvarende båter med lavt fribord.Båten går fint også i grov sjø og tåler mye juling. Viking 440 sin lave vekt gjør likevel båten letthåndterlig. Du drar den opp på land og snur den rundt alene, og den løftes av to personer.

Lett

Viking 440 veier kun 78 kg – dette gir store fordeler både på land og til vanns. Båten løftes fint av to personer, og kan dras opp på land av én person. Aluminiumsbåt fraktes enkelt på selv de minste typene vare- eller båttilhengere. Bruk en kanotralle, og du kan frakte med deg båten enkelt og lett – med én hånd – selv over lengre avstander. Dette er ikke spesielt tyngre enn å skyve rundt på en handlekurv med varer i butikken!

Den lave vekten bidrar til en lettrodd båt som også går utmerket med små motorer fra 3-4 hk og oppover. Den lave vekten gjør at man behøver omtrent halvparten så stor motor som på en plastbåt for å oppnå samme fart! Dette gir selvfølgelig tilsvarende lave driftsutgifter.

Båten passer derfor også ypperlig sammen med en elektrisk motor. Med en elektrisk motor på en miljøvennlig aluminiumsbåt har du sjøens svar på el-bil.

Solid

Kort sagt: En Viking 440 er en av de mest solide båter du kan kjøpe. En aluminiumsbåt veier ca. halvparten av en tilsvarende båt i plast/glassfiber, men tåler likevel mye mer. En aluminiumsbåt er ca. dobbelt så sterk som en tradisjonell glassfiberbåt, og ca. 4 ganger så sterk som plastbåt. Aluminiumsbåter kan du, i motsetning til andre båter, med god samvittighet dra over fjell og stein. Den er bygget for det!

Toftene er fylt med flytemiddel som gjør båten usenkelig. Aluminium er i tillegg miljøvennlig, og 100% resirkulerbart.

IMG_5371.jpg
CIMG2991.jpg
Vedlikeholdsfri

Viking aluminiumsbåter er så godt som vedlikeholdsfrie. Aluminium påvirkes ikke av sol, vær og vind, og vil heller ikke brenne, sprekke, ruste eller råtne/få plastpest.

Om båten ikke skal ligge fast på vannet, drar du den bare opp på land og snur den rundt. Det holder! Den lave vekten på gjør at dette kan gjøres av én person alene. Prøv det samme med en glassfiberbåt!

Skal båten ligge fast i saltvann bør båten males med bunnstoff, i likhet med alle andre båter. Bruk da et bunnstoff som er spesielt beregnet på aluminiumsbåter. Ellers innskrenker vedlikeholdet seg stort sett til en enkel vask av båten en gang i blant. Enklere kan ikke båtpussen bli!

Bjordal & Madsen AS - Salg - deler - verksted

I Dolviken, på Søreide har Bjordal & Madsen 500 kvm båtutstilling, stort delelager og eget serviceverksted. Vi har også en stor avdeling for HONDA Power Produkter, - som strømaggregater, pumper, kantklippere, gressklippere og snøfresere.

 

Vi har kran og slipp, marina med 175 båtplasser og vinterlagring av båter på land. Vi er idag en av de største aktørene i Norge på salg, deler og service.

Trenger du service på motor, eller er på jakt etter deler til Volvo Penta, eller deler til din påhengsmotor er Bjordal & Madsen AS riktig leverandør. 

Bjordal & Madsen AS tar forbehold om skrivefeil, endring i tekniske spesifikasjoner og endring i produktutvalg og priser. Bilder kan avvike fra spesifikasjonene på gjeldende produkter. 

bottom of page