top of page
mini_A2010_1009.tif
VOLVO PENTA IPS

Fremragende manøvrerbarhet og kraft. Større komfort om bord. Og verdensklasse drivstoffeffektivitet. Volvo Penta IPS er revolusjonerende for båter over hele verden.

IPS - En suksesshistorie

Tusenvis av applikasjoner med fremover-, dobbelt-, motrotasjons-propellere og individuelt justerbare stasjoner er installert i hundrevis av båtmodeller over hele verden. Her er noen av de mange fordelene ved IPS installasjoner:

  • 40 prosent lengre rekkevidde

  • 20 prosent høyere topphastighet

  • 30 prosent lavere drivstofforbruk

  • 30 prosent mindre karbondioksidutslipp

  • 50 prosent lavere opplevd støynivå

  • Mer plass om bord

Volvo Penta logo png.jpg
Ips (2).jpg
ET FULLT INTEGRERT SYSTEM

Volvo Penta IPS er et komplett og integrert drivsystem - fra driftsstilling, via motoren og til propellene. Dette øker kvalitet og pålitelighet. Ved design av IPS har Volvo Penta lagt stor vekt på manøvrerbarhet. Konstruksjonen er robust, og i kombinasjon med Volvo Penta EVC (Electronic Vessel Control) er systemets ytelse og sikkerhet en egen klasse. EVC sikrer fullstendig overvåkning, beskyttelse og diagnostikk for både motor og kraftoverføring. 

Volvo Penta logo png.jpg
Fullt integrert system.jpg
VOLVO PENTA IPS + EVC = TOTAL KONTROLL

IPS-systemet kan utvides med unike egenskaper som gjør båtenes opplevelse enda morsommere. Ved å integrere båtmotorer med elektronikken via EVC (Electronic Vessel Control), kan du bruke joysticken eller bruke det intelligente dynamiske posisjoneringssystemet. Alt overvåkes enkelt via Volvo Penta Glass Cockpit-systemet - et overvåkingssystem som samler all motorinformasjon og viser den på en eller flere teknisk avanserte skjermer.

Volvo Penta logo png.jpg
full kontroll.jpg
ENKEL BETJENING MED JOYSTICKEN

Men Volvo Penta's joystick for innendørs installasjoner trenger en ikke lenger kompliserte gass-, gir- og rattkombinasjoner når de brukes i trange farvann, for eksempel når du legger til eller fra kai. Alle manøvrer er helt intuitive. Føreren trenger bare å skyve eller dreie styrespaken i ønsket retning slik at båten reagerer - fremover, bakover, til siden eller roterer rundt sin egen akse. Kjør og styr båten med styrespaken, som gir perfekt kontroll og respons uavhengig av hastighet.

Volvo Penta logo png.jpg
joystick.jpg

Bjordal & Madsen AS tar forbehold om skrivefeil, endring i tekniske spesifikasjoner og endring i produktutvalg og priser. Bilder kan avvike fra spesifikasjonene på gjeldende produkter. 

bottom of page