top of page
Cox logo.png
Cox CXO300.jpg
CXO300-Internals-Black.png
COX CXO 300 PÅHENGSMOTOR
Cox Powertrain LTD er et privateid britisk selskap som ble etablert i 2007. Selskapet ble etablert for å utvikle og produsere kompakte, lettvekts dieselmotorer ved hjelp av Formel 1-teknologi. Cox har brukt over et tiår og over 1 milliard kroner på å utvikle en diesel påhengsmotor for å fylle et vakuum ute i det marine markedet. 

Motoren er utviklet og bygd helt fra bunn med fokus på kommersiell drift. I utviklingen ble det hentet erfaring fra høyt leverende industrielle dieselmotorer som jobber under tøffe forhold. UK Ministry of Defence, US Navy og US Coast Gueard har bidratt i utviklingen for å kunne løse NATO sitt single fuel direktiv og for å slippe lagring av bensin om bord på skip. 
Resultatet er CXO 300, en 300 HK V8 motor med 4,4 liters slagvolum, twin-turbo, commonrail innsprøyting med 650 NM med vertikal drivlinje. En av markedets sterkeste utenbords motorer. Den har lett kommersiell gradering og er kompatibel med alle akterspeil. 

COX CXO 300 er en banebrytende motor med fleksibiliteten og kompaktheten til en påhengsmotor, men drivstofforbruket og kreftene til en innenbords motor. CXO har ca 30% lavere drivstofforbruk og ca 2,5 ganger lengre vedlikeholds intervall sammenlignet med konvensjonelle utenbordsmotorer. 

Med avgiftsfri diesel og lavere forbruk vil du halvere driftskostnader og ha lengre opphold mellom hver tørrservice. 


 

Bjordal & Madsen AS tar forbehold om skrivefeil, endring i tekniske spesifikasjoner og endring i produktutvalg og priser. Bilder kan avvike fra spesifikasjonene på gjeldende produkter. 

bottom of page